Çocuklar 1,5-2 yaşına geldiklerinde diş fırçalamaya başlayabilirler.
En ideali sabah, öğle ve akşam yatmadan önce olmak üzere günde 3 kez fırçalamaktır.Ancak sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce günde 2 kez fırçalamak da yeterli olabilir.Önemli olan kaç kez fırçaladığımız değil, fırçalamanın 2 dakika etkili biçimde yapılmasıdır.
3 ayda bir değiştirmemiz gerekir.
Doğru yöntemlerle uygulandığında herhangi bir zararı yoktur.
Çekim sonrası çekilen dişe komşu dişler bu boşluğa doğru hareket ederler ve diş dizisi bozulur.Bu sebeple hekimin uygun bulduğu bir zamanda bu boşluğun köprü veya implant (kemiğe vida) ile restore edilmesi gerekir.
Dokuların dinlenmesi için protezlerin tüm gün ağızda durmaması tavsiye edilmektedir.
Eğer yeterli derecede diş fırçalanmazsa dolgu yapılan diş tekrar çürüyebilir.Bununla birlikte her dolgunun bir ömrü olduğu unutulmamalıdır.
Bu şekilde tabir doğru değildir.Sonuçta kanal tedavisi yapılmış, kurtarılmış bir diş ağızda seneler boyu hizmet edebilir.
Diş tam olarak çıkmış, yerini almışsa ve çürük yoksa veya hastada yanak ısırma olayına sebebiyet vermiyorsa çekilmesine gerek yoktur.
Kronik iltihaplı diş ve diş etleri fokal enfeksiyon kaynağı olarak vücutta nefrit, romatizma, endokardit gibi hastalıklara sebep olabilir.